Χάλκος Γεώργιος

Academic Rank: 
e-Mail: 

Ο Γεώργιος Χάλκος είναι οικονομολόγος πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc) σε Χρηματοοικονομικά και Αξιολόγηση Επενδύσεων και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil) σε Ανάλυση Κόστους-Οφέλους με την χρήση Μαθηματικών Μοντέλων και Θεωρίας Παιγνίων και με εφαρμογή στα Οικονομικά του Περιβάλλοντος από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Γιόρκ (Αγγλία). Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που προσφέρεται από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο "Εφαρμοσμένη Οικονομική".

Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρησιακών Ερευνών.

Είναι Associate Editor στο επιστημονικό περιοδικό Environment and Development Economics.

Πριν την ένταξή του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (το 1999) δίδαξε για τρία χρόνια στο Οικονομικό τμήμα και για δύο χρόνια στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Οικονομικών και Διαχείρισης του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Γιορκ (Αγγλία). Δίδαξε επίσης για δύο χρόνια στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Ανάμεσα στα διδασκόμενα μαθήματα είναι τα Μαθηματικά, Στατιστική, Οικονομικά του Περιβάλλοντος, Μέθοδοι Έρευνας, Οικονομετρία και Οικονομικά στο προπτυχιακό επίπεδο και Δημόσια Οικονομικά και Ποσοτικές Μέθοδοι στα Οικονομικά του Περιβάλλοντος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Γιορκ για διδασκαλία Στατιστικής, Οικονομετρίας και Οικονομικών του Περιβάλλοντος. Το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Αιγαίου το μάθημα Οικονομική Αξιολόγηση.

Το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-11 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της κατεύθυνσης Διεθνής Οικονομική και Χρηματοδοτική του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) το μάθημα Οικονομικά του Περιβάλλοντος και Αποτίμηση Περιβαλλοντικών Αγαθών.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός υπεύθυνος και επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης, το Πάντειο, το ΑΤΕΙ Αθηνών κ.α. σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαική Ένωση (προγράμματα PHARE), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας, την EUROSTAT, το Υπουργείο Απασχόλησης, κ.α. Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει σεμινάρια σε διεθνή συνέδρια οργανωμένα από την ΕΝΙ, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών του Λονδίνου, την Royal Economic Society, κ.α. Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων και μελετών προς δημοσίευση σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως τα Εnergy Economics, Environmental and Resource Economics, Empirica Journal of Applied Economics and Economic Policy, Environment and Development Economics, Journal of Industrial Ecology, Journal of Environmental Management, Research in International Business and Finance, Ecological Economics, κ.ά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στην Εφαρμοσμένη Στατιστική και Οικονομετρία, Οικονομικά του Περιβάλλοντος, Προσομοιώσεις Οικονομικών Υποδειγμάτων, Εφαρμοσμένη Μικροοικονομική με έμφαση στα Οικονομικά της Ευημερίας, Ατμοσφαιρική Ρύπανση, Θεωρία Παιγνίων, Μαθηματικά Υποδείγματα (Μη Γραμμικός Προγραμματισμός).